Kultura‎ > ‎

Velikonočne ustvarjalne delavnice 2018 - vtisi

objavljeno: 3. apr. 2018, 01:08 avtor: Info Dgnkp   [ posodobljeno 3. apr. 2018, 01:08 ]
Velikonočni prazniki so za nami in pomlad, z vonjem svežine in rožic, je že zavila med naše ulice. V društvu smo bili pridni in ustvarjalni. Nekateri smo barvali pirhe, drugi okraševali velikonočni drevešček z oljčnimi vejicami, tretji pekli palačinke, ostali pa se sladkali, igrali karte, ali pa se samo pogovarjali in se družili.

Pirhe smo barvali tako, da smo jih zavili v stare najlonke, še prej pa smo med jace in najlonko dodali list rastline. Malo smo se tudi poigrali in smo nekatera jajčka enostavno "oblekli" z navadnimi elastikami. Potem smo vse skupaj dali v lonec s čebulnimi olupki, zalili z vodo in skuhali. Na pirhih so se pojavile zanimive oblike in vzorčki.
Nekatera jajčka smo pa preprosto oblepili z nalepkami, ki smo jih skupaj z jajčkom potopili v vročo vodo. Nalepka se je nalepila na jajček in nastal je prav simpatičen in pisan pirh.

Bilo je zelo prijetno in že se veselimo naslednjih delavnic, ko bo ustvarjalnost spet na višku.Za ogled fotografij in vtisov iz ustvarjalnih delavnic, kliknite na spodnjo fotografijo:

https://photos.app.goo.gl/q7Ftv2Zczh6GxlcM2