23. marec 2018 - Redni občni zbor

objavljeno: 30. mar. 2018, 01:05 avtor: Info Dgnkp   [ posodobljeno 30. mar. 2018, 01:29 ]
V petek, 23. marca smo se člani društva udeležili rednega občnega zbora. Zbralo se nas je kar nekaj članov. Najprej nas je pozdravila predsednica društva, Darja Mujkanović, nato so se zvrstile še ostale dejavnosti, od pregleda dogajanja lanskega leta, do novih planov za naprej.

Ker je kmalu sledil Materinski dan, je društvo vsem ženskam podarilo majhno pozornost - tulipan. Po opravljenih formalnih zadevah, smo se člani še pozabavali pri večerji v gostišču Emonec v Kopru.Kliknite na fotografijo za ogled fotoalbuma:
Ob tej priložnosti je članica Olga Knez, za Slovenske novice, zapisala:

Na čelo koprskega društva gluhih in naglušnih, ki deluje od leta 1955 in je eno izmed 13 v Zvezi društev gluhih in naglušnih SLovenije, je bila lani izvoljena Darja Mujkanović. Funkcijo je prevzela od dotedanje predsednice Antonije Selišnik, ki je društvo s približno 300 členi vodila 12 let. Društvo se je lani preimenovalo v Društvo gluhih in naglušnih južne Primorske. Na letošnjem rednem zboru članov, ki se ga je udeležil tudi predsednik ZDGNS Mladen Veršič, je sekretarka Sonja Bordon predstavila opravljene naloge, sprejeli pa so tudi program dela za tekoče leto. Uresničuje osnovno nalogo društva, to je pomoč gluhim in naglušnim na vseh življenjskih področjih, še zlasti pri preprečevanju socialne izključenosti. Vključenih je tudi 80 članov s Krasa in Brkinov, ki jh že vrsto let vodi podpredsednik društva Milan Šuc.