Sporočilo za javnost – zloraba invalidnosti

objavljeno: 5. jul. 2018 00:51 avtor: Info Dgnkp   [ posodobljeno 5. jul. 2018 00:52 ]

Ponovno so se pojavili ljudje, ki zlorabljajo invalidnost zato, da bi zaslužili na tuj račun. Pazite in če opazite kogarkoli, ki na tak način zbira denar, takoj obvestite policijo.


Iz spletne strani ZDGNS:

Obveščamo vas, da se po različnih krajih Slovenije pojavljajo posamezniki, ki se pretvarjajo, da so gluhi ali naglušni ter da zbirajo sredstva zase ali za organizacije gluhih in naglušnih v Sloveniji. Izjavljajmo, da Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije ter vsa njena društva, nimajo nič s tem, ter da gre za morebitne zlorabe. Naše organizacije se ne poslužujejo tovrstnih oblik zbiranja sredstev, saj predstavljajo kršitev slovenske zakonodaje. Vse vljudno naprošamo, da v kolikor vidijo kogarkoli, ki bi na takšen ali podoben način zbiral sredstva za gluhe ali naglušne oz za organizacije gluhih in naglušnih, da le to nemudoma sporočijo policiji.

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije je skupaj s svojimi 13 društvi po vsej Sloveniji reprezentativna invalidska organizacija za osebe z okvaro sluha in sicer za gluhe, naglušne, osebe s polževim vsadkom in osebe z gluhoslepoto. Vljudno prosimo vse, da ne zlorabljajo invalidnosti z namenom okoriščanja ali zavajanja, za dosego svojih interesov.

Mladen Veršič
Predsednik ZDGNShttp://www.zveza-gns.si/novice/slovenija/zlorabe-na-racun-gluhih-in-naglusnih/
Fotografija: ZDGNS