Šport‎ > ‎

Državno prvenstvo gluhih balinanje ekipno m/ž

objavljeno: 14. sep. 2018 01:31 avtor: Info Dgnkp   [ posodobljeno 14. sep. 2018 01:32 ]
"V soboto, 8. septembra 2018 je bilo državno prvenstvo gluhih v balinanju ekipno M+Ž, ki ga je organiziralo Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor skupaj v sodelovanju s Športno zvezo gluhih Slovenije. Na prvenstvo se je prijavilo sedem moških ekip in pet ženskih ekip iz; DGNP Maribor, DGN Južne Primorske Koper, DGN Celje, MDGN Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče, DGN Ljubljana, MDGN AURIS Kranj in MDG Ljubljana. Tehnični delegat Športne zveze gluhih Slovenije je bil Robert Žlajpah. Tekmovanje je potekalo na 4-ih igriščih Balinarskega društva Angel Besednjak. Sodnika sta bila Delija Šačiri in Dardo Kovačič. Tekmovalci so se zbrali ob 7.30 uri in se pogostili s pripravljeno hrano in napitki, ki jih je pripravilo osebje Balinarskega društva Angel Besednjak ob dogovoru z našim društvom. Najprej je bil pregled prisotnosti prijavljenih ekip in tekmovalcev, nato pa javno žrebanje skupin in stez. Svečano otvoritev je vodil Milan Kotnik, strokovni delavec-sekretar društva in predsednik Sveta invalidov Mestne občine Maribor ter podpredsednik športne sekcije DGNP Maribor, navzoče pa sta pozdravila predsednica Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor Ernestina Savski in Robert Žlajpah, tehnični delegat Športne zveze gluhih Slovenije. Ves program in slovensko himno je tolmačila v znakovni jezik tolmačica Marija Koser.

Tekmovanje je potekalo v pozitivnem športnem vzdušju in ob glasnem navijanju številnih navijačev. O naslovu državnih prvakov med moškimi so odločile finalne tekme. Državni prvak gluhih v balinanju ekipno za leto 2018 je postalo med moškimi DGN Ljubljana, med ženskami pa MDGN AURIS Kranj.

Izpostavili bi srčnost mariborske moške ekipe, ki je po izredno napeti finalni tekmi za tretjo mesto zmagala in so tako prvič po več kot desetletje dolgem obdobju osvojili 3. mesto in se zasluženo veselili odličnega rezultata in pokala, ki so ga ponosno dvignili ob razglasitvi rezultatov. Hvala vsem navijačem za glasno podporo in spodbujanje.

Svečana podelitev pokalov in medalj je potekala ob razglasitvi rezultatov vseh ekip, ki jo je vodil Milan Kotnik ob prisotnosti Roberta Žlajpaha in predsednice društva Ernestine Savski, ki sta vsem zmagovalcem podelila pokale in medalje. Vsem zmagovalcem iskreno čestitamo." (*VIR: DGNP Maribor) - več je v priponki spodaj

V moški ekipi so bili na prvem mestu moški iz DGN Ljubljana, drugi MDG Ljubljana, tretji pa DGNP Maribor. Med ženskami so na prvem mestu slavile ženske iz MDGN AURIS Kranj, na drugem mestu so bile ženske iz MDG Ljubljana, na tretjem pa iz DGN Južne Primorske.

Vsem zmagovalcem iskreno čestitamo!


Za ogled fotoutrinkov kliknite na spodnjo sliko:

Fotografija: Sabira Sladič Čamdžić
ĉ
Info Dgnkp,
14. sep. 2018 01:31