Šport‎ > ‎

Pohod: Strunjan - Portorož - Strunjan

objavljeno: 25. apr. 2018 07:19 avtor: Info Dgnkp   [ posodobljeno 7. maj 2018 03:08 ]
Na čudovit in precej topel pomladni dan smo se pohodniki in osebe na invalidskih vozičkih okoli 9:30 zbrali v Strunjanu. Pohodnike sta sprejela simpatična Jurček in Marjeta, ki sta nam razložila potek dneva in nam podarila čisto pravi Planinski dnevnik in vodič. Pohod je bil organiziran s strani Planinske zveze Slovenije, planinstvo za invalide/OPP.

Polni energije smo se počasi odpravili po urejeni poti - stari železniški progi, ki se imenuje Parenzana, proti Portorožu. Pot je bila dolga približno 3 kilometre v eno smer, kar pomeni približno uro počasne hoje. Sprehajali smo se med sveže ozelenelim bujnim rastlinjem, vse do tunela Valeta, kjer je hlad, ki se zadržuje v njem prav prijal. Nato smo se že spuščali mimo lepih ogromnih vil in Avditorija Portorož, v mesto rož. Šli smo vse do morskega obrežja, kjer smo se lahko malo osvežili v morju in nadihali prijetnega slanega zraka. Nato smo odšli v slaščičarno Mignon, kjer smo se posladkali s sladoledom ali kavo, ali pa sokom. Ko smo se okrepčali, smo ponovno vzeli pot pod noge in s strumnim korakom odšli koncu naproti. Pot je bila zabavna: vseskozi smo se pogovarjali, se hecali, se spoznavali, se nasmejali, pomagali drug drugemu in se bodrili. "Jara kača" je na cilj prišla okoli 13h.

Nato smo se posedli v avtomobile in kombije ter se odpeljali v Elerje, kjer je Center Sonček. Tam smo se okrepčali s kosilom. Jedli smo okusno makaronovo meso in solato, posladkali smo se pa z odličnim domačim jabolčnim štrudlom. Odžejali smo se z malinovcem, ki je bil pika na i.

Pohod je bil čudovita izkušnja, naši člani so bili navdušeni. Hvala Planinski zvezi Slovenije - "planinstvo za invalide", Hvala Jurčku in Marjeti, ter vsem, ki ste se udeležili pohoda na naši obali. Se vidmo kmalu!Oglejte si vtise s pohoda s klikom na spodnjo fotografijo